Uncategorized

Hur hösten har sett ut på Norrvalla!

Hej! Vi på Norrvalla har haft fullt upp under hela hösten. Första skolveckan var det att köra på hårt direkt för att Toughest var tillbaka i Vörå! Hela veckan jobbade vi med toughest. Vi byggde hinder, hjälpte till att lägga ut staket, band och mycket mera. På helgen var vi funktionärer och det var lika roligt som föregående året då toughest också var vid Norrvalla. Dem som ville fick också springa loppet och det blev en lyckad helg både på lördagen och på söndagen fast det regnade hela dagen.

Vi tvåor har bland annat varit ner till Esbo till Solvalla en vecka och gått vår friluftslivkurs. Vi gjorde mycket roligt den veckan, vi vandrade, cyklade mountainbike, paddlade kajak, klättrade, sov en natt i tält och prövade på att laga flera måltider på trangia ute i skogen.

Vi tvåor har också varit på vår andra praktik, vi hade morionsrådgivning som tema så vi har varit utspridda på olika ställen som olika gym, på kommun, hos fysioterapeut och dragit våra egna gympor som barngympa och vattengympa t.ex. Vår praktik var sex veckor lång men dem veckorna gick väldigt snabbt och efter vår praktik var det mycket arbete i skolan som gällde.

Jag själv Amanda kan berätta om min praktikplats som jag  och min klasskompis var väldigt nöjda över. Vi var på samma plats tillsammans, vi var på Korsholms kommun på fritid och kultur och hade i uppgift att dra Idrott i skolan, vi och vår handledare för praktiken var ut till alla lågstadieskolor i Korsholm och hade gympa för åk 1-2. Det var en rolig grej att få se alla de barnen som vi hade under sex veckor och se hur olika alla barn fungerar.

Nu när vi är tillbaka i skolan har vi alla jobbat och funderat ganska mycket över företag som vi skall eller har skapat till vår företagsamhets kurs. Vi har också funderat mycket över Open House som vi kommer ha fredagen den 13.12, vi elever har själv planerat programmet till den dagen och så funderar vi över hur vi ska marknadsföra och vad vi kan lägga upp för bilder på instagram. Detta gör vi på serviceproduktion och kundservice. Vi har också dragit många olika gympa pass för vår egen klass, tycker vi alla har blivit väldigt bekväma med att dra framför en grupp nu så det är skönt när man inte är nervös eller känner att man inte kan det.

 

IMG-20191008-WA0001

Toughest family

IMG_20191209_171111

Mountainbiking i Solvalla

dav

Funktionärer på hindret ”rings” på Toughest.

IMG_20191209_171032

Matlagning på trangia i Solvalla.

Amanda Örn, grex 18-21, Norrvalla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s