Uncategorized

Vattengymnastik ledare

Hej!

24-25.9 fick vi gå en extra kurs i att leda vattengymnastik. Vi var 4st elever från Grex1 och 3st elever från Grex3 som var med. Och även några från reseledarlinjen var med.

 

Måndagen 24.9

Vi började kl 09:00 med introduktion och teori, och gick bland annat  igenom vattnets egenskaper och effekter. Innan lunchen hade vi en bassäng timme, där vår instruktör hade ett vattengympa pass för oss, där vi fick vara med och prova på. Det var roligt!

Efter lunchen hade vi lite mera teori och vi lärde oss om hur man ska planera och lägga upp ett vattengympa pass. Slutligen på dagen hade vi en till bassäng timme, där vi använde oss av olika redskap. Vi fick pröva på olika övningar med redskap, tex. plastlock, maskar och kavlar.

Som uppgift till nästa dag skulle vi planera en låt med program som vi skulle hålla för resten av gruppen, på bassängkanten. Alla hade olika typer av program som vi lottade ut, tex. muskelstyrka, pulshöjande och uppvärmning. Jag fick muskelstyrka – ben.  Till våran hjälp fick vi en rörelsebank på nätet där vi kunde plocka olika övningar till vårat vattengympa program.

Dagen avslutades 16:00 och vi var trötta och möra! IMG_1534

 

Tisdagen 25.9

Vi började 08:30 först hade vi en kort teori genomgång, och vi repeterade hur man skulle visa olika övningar på land. Efter det gick vi i bassängen, och höll våra program för varandra. Det var lärorikt att hålla för varandra, och vi fick feedback av vår instruktör om hur vi kunde förbättra saker i framtiden. Vi var i bassängen 2,5h och efter det var det lunch.

Efter lunchen hade vi teori och lärde oss om säkerhet i och på bassängkanten. Och hur man visar olika övningar på ett säkert och ergonomiskt sätt. Vi gick också igenom olika saker som kom upp under våran individuella undervisningsövning.

Vi avslutade dagen runt kl 13 och vi fick våra kursintyg! Kursen var väldigt rolig, och lärorik. Jag rekommenderar den till kommande Grex:are eller vem som helst!

DSC00160

 

Emma Öst, Norrvalla

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s