Uncategorized

Resan till att bli Mentaltränare

mike-1.jpg

Mitt namn är Mikael Blomqvist och jag gick Mental Tränar utbildningen 2015-2017. Tanken att utbilda mig till Mental Tränare hade redan börjat gro inom mig flera år tidigare då inte ännu Folkhälsan Utbildning stod som arrangör och utbildningen ordnades på annat håll. År 2015 då jag inledde studierna så kändes tidpunkten rätt och det var motiverande att påbörja ett nytt spännande äventyr.

Innehållet motsvarade mina förväntningar och gemenskapen som skapades i gruppen bidrog till många positiva upplevelser, insikter och styrka. Det som intresserade mig mest var förändringsprocesser, stresshantering och avslappningsträning. Vad vi kan göra för att skapa en positiv förändring i vårt liv och hur vi kan träna inte bara fysiskt utan även mentalt.

Det bästa med utbildningen var diskussionerna, gemenskapen och verktygena jag fick under utbildningen. Redskap som lätt går att tillämpa i vardagen för att skapa en positiv förändring i livet.

Det första året jobbade vi mycket med oss själva, vår interna resa, och andra året mera med rollen som tränare. Det var i det stora hela en resa med många insikter och ökad medvetenhet gällande inre processer och träning av hjärnan. Att också bli den bästa versionen av sig själv och skapa en attraktiv framtid utgående från nuet är en viktig del av resan.

Den processen som startade då jag inledde studierna fortsätter även i denna dag som en del av livslångt lärande och personlig utveckling. En resa som aldrig tar slut så länge jag andas.

Jag är tacksam att jag startade resan, hoppade på tåget utan att veta var jag hamnar. I dag jobbar jag mycket med mental träning och personlig utveckling som företagare, lärare och utbildare med grupper och individer i olika åldrar samt livssituationer. Mest handlar det om verktyg för stresshantering och att skapa en positiv förändring. Alla verktyg och svar finns inom oss själva, och med lite vägledning kan vi finna vår egen unika väg.

 

Sök till mentaltränarutbildningen, börjar i höst på både Norrvalla och Solvalla

https://www.folkhalsan.fi/vuxna/utbildningar/mental-tranare/

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s