Uncategorized

Utbildning i arbetet – Vecka 1

IMG_8954image1IMG_8923IMG_8931IMG_8940.JPG

Hej på er! Det var längesedan jag skrev här sist. Mycket har hänt, men just nu har den sista dagen av första veckan på min praktik lidit mot sitt slut. Jag tänkte berätta i detta inlägg hur min första vecka på praktiken sett ut. Min praktikplats är på (trumvirvel…) SOLVALLA!

Dag 1
”Planering av evenemang”
Vi (praktikanterna) deltog i lärarmötet och gick igenom veckans kundgrupper och hur schemat skulle se ut för oss. Sedan började planeringen inför flera olika event och evenemang. Vi gick igenom även hela maj-månad och allt som kommer att hända på Solvalla. Till sist städade vi vårt förråd och gymet.

Dag 2
”GPS-orientering”
Planeringen fortsatte för ett antal evenemang. Vi har bl.a. på kommande ”Unelmien Liikuntapäivä”, ”Reumadagen” och flera kundgrupper med barn. Vi fick även gå och kolla att alla GPS-orienterings lappar och punkter fanns på deras rätta platser.

Dag 3
”Klättring”
Idag var det klättring på schemat! Med alla de kommande ledda aktiviteterna måste vi repetera att alla kan sin sak då det kommer till topprepssäkring och instruering av klättring överlag. På eftermiddagen gick vi även igenom hur man instruerar bågskytte och alpcurling.

Dag 4
”Spinning”
På förmiddagen var jag några timmar på jobb på FRESSI och på eftermiddagen hade jag min allra första kundgrupp med vuxna. Jag hade en timme spinning med dem och allt var superlyckat! Efteråt kändes det otroligt bra. På kvällen var jag även och drog årets sista Temppuskola för 4-7åringar.

Dag 5
”Naturstig”
Jag skulle leda en minivandring som skulle ta ungefär en timme. Vi hade varit och kolla rutten på förhand och gått igenom vad allt som skulle tas i beaktande. Idag var vädret helt otroligt och kundgruppen hade en härlig dag i skogen! Både  kunderna och jag var nöjd!

Linda Björklund, studerande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s