folkhälsan, idrottsledare, solvalla

Varför lönar det sig att studera på Solvalla?

 

Att jag valde att välja just Solvalla och idrottsledare (en andra stadiets utbildning) istället för högskolan och en högre utbildningsnivå var ett ganska planerat, men ändå hastigt beslut. Under den nionde klassen funderade jag på att ta kombistudier med gymnasiet, (studentexamen+idrottsledare) men kom då till ett beslut att jag vill endast gå gymnasiet, till att börja med.

Jag har alltid brunnit för idrott och motion och jag hade länge funderat på ett yrke inom hälsosektorn. Jag skrev studenten förra våren och hade många tankar om vart jag egentligen skulle söka. Jag funderade länge på fysioterapeut, idrottsinstruktör och ergoterapeut och även sjukskötare fanns i tanken.

Alla andra sökte till högskolor, flera tog mellanår och jag visste att jag ville studera, men inte kanske på en så ”stressande” nivå. Så jag tänkte – varför inte Solvalla?

Tanken om att studera idrott och ledarskap på en mer ”praktisk” nivå kändes som en skönare tanke efter gymnasiet – Och jag har inte ångrat mitt val en sekund.

Vi läser och pluggar inte så mycket, istället gör vi nästan allt praktiskt. Såklart att vi har prov i olika ämnen, men de största proven är ofta praktiska, där man visar sitt kunnande inom idrott och ledarskap. Vi rör på oss nästan dagligen, beroende på period och kurs. Vi lär oss att samarbeta med människor – unga och gamla – och samtidigt blir man bekant och proffs i olika motionsgrenar och olika form av idrott. Vi lär oss att leda grupper i ex. musikmotion, bollspel, äventyr och klättring och även vattengymnastik. Kunskapsmängden man får i de olika motionsgrenarna under 2-3 år är enorm.

En av fördelarna med Solvalla är att man kommer nära varandra. Man får nya vänner, man bor på internat tillsammans och spenderar mycket tid med varandra. Det är aldrig någon som egentligen är utanför, alla blir sedda och hörda, bara man själv också vill vara en del av gemenskapen. Ingen är endast en i mängden och lärarna minns och vet och bemöter alla som individer vilket man exempelvis i större gymnasier kanske aldrig får uppleva.

OM JUST DU brinner för idrott, mångsidiga studier i rörelse och nya äventyr och vill bli en del av ett gemenskap, få ny kunskap om idrott och välmående ska du definitivt söka till idrottsledare-utbildningen! Du hinner ännu! Ansökningstiden tar slut 13.03.2018 kl. 15.00.

 

Linda Björklund, studerande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s