folkhälsan, idrottsledare, norrvalla

Introduktion av studerande på Norrvalla: Emilia Ollqvist

IMG_E8777.JPG

Tjena och välkommen från mig också!

Mitt namn är Emilia Ollqvist, och jag är en av de två som kommer blogga från Norrvalla. Jag är 17 år gammal och studerar första året på Norrvalla i Vörå. Före Norrvalla har jag gått grundskolan i Nedervetil och Kronoby. På vardagen går jag i skola, tränar på gym och drar vattengymnastik vid Norrvallas idrottsinstitut. Från måndag till fredag bor jag  på skolans internat i Vörå med mina vänner och på helgerna åker jag hem till Nedervetil.

Sedan långt tillbaka har jag velat studera idrott efter grundskolan och har inte varit intresserad av att gå i gymnasium, det var först i början av nian som jag fick höra om Norrvalla genom min vän Emma, som hade börjat studera där. När hon berättade om sina studier var det ingen tvekan längre om vart jag skulle söka efter nian, och nu känner jag att jag absolut har gjort rätt val. Jag kan kort sagt säga att jag STOR TRIVS!

Under mitt första år har jag bl.a. lärt mig ta mer ansvar över mig själv och fått lära mig att stå framför olika grupper, vilket jag tidigare upplevde som svårt. Jag har även genomfört en två dagars instruktörsutbildning i vattengymnastik, med vilken jag får jobba för Folkhälsan och dra vattengympa grupper vid Norrvalla. Detta är jätte roligt och ett bra sätt att förtjäna pengar och få praktik timmar vid sidan om skolan.

Vid Norrvalla är vi som en familj. Vi hjälper och tar hand om varann och tar med alla i gruppen. Ingen blir utesluten! Alla var verkligen super trevliga och inbjudande när man kom till skolan redan första dagen. Lärarna är mycket förstående och hjälpande om allting, och det är verkligen såå skönt.

I bloggen kommer jag dela med mig av vad vi gör här på Norrvalla och försöka visa dig som läser hur kul vi kan ha det! Hoppas ni vill titta in hit flera gånger och se hur roligt det är att studera till idrottsledare!

 

Emilia Ollqvist, Norrvalla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s